Gaze industriale

 Oxigenul este unul dintre cele mai raspandite gaze din natura si este indispensabil vietii. O2 sau Oxigenul are intrebuintari mult mai diverse, nu este doar necesar pentru a respira si a exista. Este folosit in medicina, pentru a sustine viata, a trata boli si a oferi ingrijire de urgenta, dar si in industria alimentara pentru conservarea anumitor alimente alaturi de alte gaze, precum azotul. Mai poate fi folosit industrial, in diverse activitati precum sudura, dar nu numai. In alte domenii O2 este folosit pentru a permite respiratia normala. Un exemplu ar fi dat de tuburile de oxigen utilizate pentru scufundari, deoarece nicio activitate nu ar putea fi intreprinsa sub apa fara rezerve de oxigen. In aviatie, mastile de oxigen sunt si ele des intalnite, pentru a permite respiratia in cazul defectiunilor sau a accidentelor la inaltimi mari, unde cantitatea de O2 nu este suficienta pentru a intretine viata. Rezervele de oxigen sunt folosite si de catre astronauti, in costumele acestora, deoarece permite flexibilitatea si miscarea in costum. O2 este utilizat cu success intr-o gama variata de domenii, de la medicina si pana la alimentatie, deoarece proprietatile sale au ajutat atat la usurarea proceselor, cat si la modernizarea acestora.

Acetilena este de fapt o hidrocarbura, mai exact un gaz incolor si inodor exact ca azotul, insa se diferentiaza prin faptul ca nu se gaseste in mod natural in mediul inconjurator, ci a fost descoperita H. Davy in 1936 si mai tarziu sintetizata de alti chimisti. Hidrocarbura se obtine prin combinarea unor alte elemente chimice, printre care oxigenul sau apa. Mai exact, pentru a obtine acetilena este necesar sa fie combinate carbidul si apa (H2O) sau metanul si oxigenul, iar din reactia oricarora dintre cele doua substante va rezulta acetilena. La ce este folosita acetilena? Pentru a repara si taia metale, in speciala in sudura, deoarece ajuta la crearea unei flacari cu o putere mare, ideala pentru astfel de activitati. Este bine de stiut ca acest gaz este reactiv si poate cauza explozii, de aceea se transporta in vase capitonate cu acetona. Acetona dizolva acetilena, micsorand riscul de explozii si accidente.

Argonul. Un alt gaz incolor, inodor, insipid si inert, care se gaseste in mod natural in atmosfera. Este de peste 20 de ori mai intalnit in atmosfera comparativ cu dioxidul de carbon si de peste 400 de ori mai intalnit decat neonul, un alt element chimic cunoscut. Cu un nume ce se trage din greaca, semnificand “inactiv”, argonul este considerat un gaz nobil. Nu reactioneaza chimic cu niciun element, iar acest lucru a dus la denumirea acestuia ce se trage din cuvantul grec pentru “inactiv”. Cum se obtine argonul? Prin distilarea fractionata a aerului lichid, ceea ce inseamna ca se extrage direct din aer. La ce se foloseste argonul? Ca si in cazul celorlalte gaze, utilizarile sale sunt numeroase. Se foloseste pentru crearea luminilor fluorescente sau incandescente, pentru cercetarea stiintifica, in special in aria materiei intunecate, dar si in laboratoare, pentru realizarea echipamentelor ce se folosesc in cercetarea stiintifica medicala, chimica sau in domeniul fizicii. Este folosit si pe post de conservant, pentru a pastra prospetimea alimentelor si a prelungi termenul lor de valabilitate sau durata de expunere la raft. Tot pe post de conservant este folosit si in industria vinului, dar si in conservarea vopselurilor. In cantitati mari, argonul poate provoca asfixierea, de aceea trebuie manevrat cu grija.

Heliu sau He este inodor, incolor, insipid, asemanator multor alte gaze, dar are proprietati unice. Este un gaz inert si non-toxic, fiind al doilea cel mai usor element din natura. Denumirea lui vine tot din greaca, fiind numit dupa zeul Soarelui. A fost descoperit in 1985 de catre chimisti suedezi, daca ne referim la descoperirea sa formala. La ce se foloseste? La ce se foloseste heliul? De cele mai multe ori pentru baloane, rachete sau dirijabile, avand avantajul de a fi mai usor decat aerul si de a nu inflamabil. Se foloseste pentru dedectarea scurgerile, dar si pentru a raci motoarele computer ce folosesc imagistica prin rezonanta magnetica. In plus, faptul ca este inert ajuta si la producerea zirconului, a cristalelor de siliciu si a titanului. Desi nu este un gaz toxic, inhalarea unei cantitati extrem de mari de heliu poate duce la asifixiere, iar heliul lichid la temperaturi extrem de scazute poate provoca arsuri.

 Azotul sau nitrogenul face cu usurinta concurenta oxigenului, fiind si el unul dintre cele mai raspandite elemente din univers. Este incolor, inodor, insipid si inert, ceea ce il face un candidat ideal pentru a fi folosit in numeroase industrii. In plus, azotul se gaseste in toate tesuturile vii, desi nu este la fel de cunoscut precum oxigenul. La ce se poate folosi azotul? In industria alimentara pentru a conserva alimente se foloseste in combinatie cu alte gaze, precum oxigenul. Este des folosit pentru a pastra proaspete carnurile sau sucurile. Tot in stare gazoasa este folosit pentru a produce circuite electronice. In stare lichida, nitrogenul este utilizat in si mai multe industrii. Deoarece este un lichid ce se foloseste la temperaturi extrem de scazute este utilizat pentru a transporta alimente, in special cele perisabile, dar industria alimentara nu este singura unde nitrogenul isi gaseste rostul. In medicina, se foloseste pentru a face posibila fertilizarea in vitro, deoarece poate conserva tesuturile vii, iar in dermatologie azotul este de ajutor in tratarea bolilor de piele usor, fara durere, inlocuind uneori interventiile chirurgicale. Alte intrebuintari includ formarea altor compusi chimici precum amoniacul sau cianurile.

Dioxidul de carbon este present in mod natural in atmosfera si face parte din gazele necesare pentru sustinerea vietii. Organismul uman foloseste CO2 pentru procesele esentiale si este de asemenea esential pentru plante, fiind o componenta indispensabila pentru functiile organismelor vii. Totusi, la ce foloseste CO2 in industrie? Raspunsurile sunt nenumarate. In primul rand, in alimentatie. Se foloseste la conservarea alimentelor, de la carnuri, mezeluri si pana la branzeturi, in combinatie cu alte gaze, pentru a le pastra proaspete si a impiedica contaminarea cu bacterii. Tot CO2 este responsabil si pentru gustul acidulat al bauturilor dulci din comert. Dioxidul de carbon se mai foloseste si pentru a trata apa, impiedica formarea bacteriilor, precum in cazul alimentelor si mentine un PH echilibrat al acesteia. Cand vine vorba de sudura, operatiunile de acest tip de pot realiza si cu ajutorul CO2, precum si cu ajutorul oxigenului sau acetilenei, insa CO2 este deseori folosit in sudura cu plasma. In agricultura, dioxidul de carbon ajuta la indepartarea si preventia daunatorilor, un real ajutor in productia legumelor si fructelor. Vine in forma lichida sau gazoasa, in functie de intrebuintare.

Hidrogenul, un gaz inodor, inspid si incolor, se gaseste in mod natural in atmosfera, fiind cel mai usor gaz din Univers. Nu numai ca este cel mai usor gaz din Univers, insa este si cel mai raspandit, in proportie de aproximativ 75%. Precum argonul, denumirea lui se trage din greaca, insemnand ”a face apa”, deoarece hidrogenul are o pondere mare in compozitia apei. Pamantul nu este singurul ce are in compozitie o cantitate mare de hydrogen, acelasi gaz fiind responsabil pentru formarea stelelor si a planetelor gazoase. La ce se foloseste hidrogenul? Precum multe alte gaze, hidrogenul sau H se utilizeaza pentru sudarea materialelor. Este de asemenea un agent de racire excelent si se foloseste cu succes pentru generatoarele din centralele electrice. Baloanele au si ele nevoie de hidrogen, precum si orice alte obiecte ce functioneaza in moduri asemanatoare, cum ar fi dirijabilele. H se foloseste si in criogenare, asemanandu-se cu nitrogenul in privinta utilizarii in acest domeniu. In cantitati mari, poate produce asfixierea, de aceea trebuie utilizat cu grija.

Gazele speciale: gazele pure, gazele rare si amestecurile de gaze se pot incadra toate intr-o singura mare categorie si anume Gazele Speciale. La ce se folosesc astfel de gaze? Pentru iluminare, conservare in industria alimentara, pentru laboratoare si cercetare, industria petrochimica si nu numai. Astfel de gaze vin ambalate in cilindrii speciali iar amestecurile sunt realizate corespunzator cu cele mai inalte standarde pentru a servi numeroaselor tipuri de industrii in care sunt folosite. Combinarea a doua sau mai multe gaze poate impacta pozitiv costurile unei afaceri si poate da un randament mai bun pentru atingerea scopului droit. Spre exemplu, in industria alimentara, pentru o conservare eficienta se recomanda utilizarea a doua sau mai multe gaze combinate. Prin folosirea unei combinatii de gaze gata preparate costurile sunt reduce si eficienta este maxima. Nu numai industria alimentara poate profita de pe urma gazelor speciale, ci si industria electronica sau metalurgica.

Oxigenul este unul dintre cele mai raspandite gaze din natura si este indispensabil vietii. O2 sau Oxigenul are intrebuintari mult mai diverse, nu este doar necesar pentru a respira si a exista. Este folosit in medicina, pentru a sustine viata, a trata boli si a oferi ingrijire de urgenta, dar si in industria alimentara pentru conservarea anumitor alimente alaturi de alte gaze, precum azotul. Mai poate fi folosit industrial, in diverse activitati precum sudura, dar nu numai. In alte domenii O2 este folosit pentru a permite respiratia normala. Un exemplu ar fi dat de tuburile de oxigen utilizate pentru scufundari, deoarece nicio activitate nu ar putea fi intreprinsa sub apa fara rezerve de oxigen. In aviatie, mastile de oxigen sunt si ele des intalnite, pentru a permite respiratia in cazul defectiunilor sau a accidentelor la inaltimi mari, unde cantitatea de O2 nu este suficienta pentru a intretine viata. Rezervele de oxigen sunt folosite si de catre astronauti, in costumele acestora, deoarece permite flexibilitatea si miscarea in costum. O2 este utilizat cu success intr-o gama variata de domenii, de la medicina si pana la alimentatie, deoarece proprietatile sale au ajutat atat la usurarea proceselor, cat si la modernizarea acestora.

Azotul sau nitrogenul face cu usurinta concurenta oxigenului, fiind si el unul dintre cele mai raspandite elemente din univers. Este incolor, inodor, insipid si inert, ceea ce il face un candidat ideal pentru a fi folosit in numeroase industrii. In plus, azotul se gaseste in toate tesuturile vii, desi nu este la fel de cunoscut precum oxigenul. La ce se poate folosi azotul? In industria alimentara pentru a conserva alimente se foloseste in combinatie cu alte gaze, precum oxigenul. Este des folosit pentru a pastra proaspete carnurile sau sucurile. Tot in stare gazoasa este folosit pentru a produce circuite electronice. In stare lichida, nitrogenul este utilizat in si mai multe industrii. Deoarece este un lichid ce se foloseste la temperaturi extrem de scazute este utilizat pentru a transporta alimente, in special cele perisabile, dar industria alimentara nu este singura unde nitrogenul isi gaseste rostul. In medicina, se foloseste pentru a face posibila fertilizarea in vitro, deoarece poate conserva tesuturile vii, iar in dermatologie azotul este de ajutor in tratarea bolilor de piele usor, fara durere, inlocuind uneori interventiile chirurgicale. Alte intrebuintari includ formarea altor compusi chimici precum amoniacul sau cianurile.

Acetilena este de fapt o hidrocarbura, mai exact un gaz incolor si inodor exact ca azotul, insa se diferentiaza prin faptul ca nu se gaseste in mod natural in mediul inconjurator, ci a fost descoperita H. Davy in 1936 si mai tarziu sintetizata de alti chimisti. Hidrocarbura se obtine prin combinarea unor alte elemente chimice, printre care oxigenul sau apa. Mai exact, pentru a obtine acetilena este necesar sa fie combinate carbidul si apa (H2O) sau metanul si oxigenul, iar din reactia oricarora dintre cele doua substante va rezulta acetilena. La ce este folosita acetilena? Pentru a repara si taia metale, in speciala in sudura, deoarece ajuta la crearea unei flacari cu o putere mare, ideala pentru astfel de activitati. Este bine de stiut ca acest gaz este reactiv si poate cauza explozii, de aceea se transporta in vase capitonate cu acetona. Acetona dizolva acetilena, micsorand riscul de explozii si accidente.

Dioxidul de carbon este present in mod natural in atmosfera si face parte din gazele necesare pentru sustinerea vietii. Organismul uman foloseste CO2 pentru procesele esentiale si este de asemenea esential pentru plante, fiind o componenta indispensabila pentru functiile organismelor vii. Totusi, la ce foloseste CO2 in industrie? Raspunsurile sunt nenumarate. In primul rand, in alimentatie. Se foloseste la conservarea alimentelor, de la carnuri, mezeluri si pana la branzeturi, in combinatie cu alte gaze, pentru a le pastra proaspete si a impiedica contaminarea cu bacterii. Tot CO2 este responsabil si pentru gustul acidulat al bauturilor dulci din comert. Dioxidul de carbon se mai foloseste si pentru a trata apa, impiedica formarea bacteriilor, precum in cazul alimentelor si mentine un PH echilibrat al acesteia. Cand vine vorba de sudura, operatiunile de acest tip de pot realiza si cu ajutorul CO2, precum si cu ajutorul oxigenului sau acetilenei, insa CO2 este deseori folosit in sudura cu plasma. In agricultura, dioxidul de carbon ajuta la indepartarea si preventia daunatorilor, un real ajutor in productia legumelor si fructelor. Vine in forma lichida sau gazoasa, in functie de intrebuintare.

Argonul. Un alt gaz incolor, inodor, insipid si inert, care se gaseste in mod natural in atmosfera. Este de peste 20 de ori mai intalnit in atmosfera comparativ cu dioxidul de carbon si de peste 400 de ori mai intalnit decat neonul, un alt element chimic cunoscut. Cu un nume ce se trage din greaca, semnificand “inactiv”, argonul este considerat un gaz nobil. Nu reactioneaza chimic cu niciun element, iar acest lucru a dus la denumirea acestuia ce se trage din cuvantul grec pentru “inactiv”. Cum se obtine argonul? Prin distilarea fractionata a aerului lichid, ceea ce inseamna ca se extrage direct din aer. La ce se foloseste argonul? Ca si in cazul celorlalte gaze, utilizarile sale sunt numeroase. Se foloseste pentru crearea luminilor fluorescente sau incandescente, pentru cercetarea stiintifica, in special in aria materiei intunecate, dar si in laboratoare, pentru realizarea echipamentelor ce se folosesc in cercetarea stiintifica medicala, chimica sau in domeniul fizicii. Este folosit si pe post de conservant, pentru a pastra prospetimea alimentelor si a prelungi termenul lor de valabilitate sau durata de expunere la raft. Tot pe post de conservant este folosit si in industria vinului, dar si in conservarea vopselurilor. In cantitati mari, argonul poate provoca asfixierea, de aceea trebuie manevrat cu grija.

Hidrogenul, un gaz inodor, inspid si incolor, se gaseste in mod natural in atmosfera, fiind cel mai usor gaz din Univers. Nu numai ca este cel mai usor gaz din Univers, insa este si cel mai raspandit, in proportie de aproximativ 75%. Precum argonul, denumirea lui se trage din greaca, insemnand ”a face apa”, deoarece hidrogenul are o pondere mare in compozitia apei. Pamantul nu este singurul ce are in compozitie o cantitate mare de hydrogen, acelasi gaz fiind responsabil pentru formarea stelelor si a planetelor gazoase. La ce se foloseste hidrogenul? Precum multe alte gaze, hidrogenul sau H se utilizeaza pentru sudarea materialelor. Este de asemenea un agent de racire excelent si se foloseste cu succes pentru generatoarele din centralele electrice. Baloanele au si ele nevoie de hidrogen, precum si orice alte obiecte ce functioneaza in moduri asemanatoare, cum ar fi dirijabilele. H se foloseste si in criogenare, asemanandu-se cu nitrogenul in privinta utilizarii in acest domeniu. In cantitati mari, poate produce asfixierea, de aceea trebuie utilizat cu grija.

Heliu sau He este inodor, incolor, insipid, asemanator multor alte gaze, dar are proprietati unice. Este un gaz inert si non-toxic, fiind al doilea cel mai usor element din natura. Denumirea lui vine tot din greaca, fiind numit dupa zeul Soarelui. A fost descoperit in 1985 de catre chimisti suedezi, daca ne referim la descoperirea sa formala. La ce se foloseste? La ce se foloseste heliul? De cele mai multe ori pentru baloane, rachete sau dirijabile, avand avantajul de a fi mai usor decat aerul si de a nu inflamabil. Se foloseste pentru dedectarea scurgerile, dar si pentru a raci motoarele computer ce folosesc imagistica prin rezonanta magnetica. In plus, faptul ca este inert ajuta si la producerea zirconului, a cristalelor de siliciu si a titanului. Desi nu este un gaz toxic, inhalarea unei cantitati extrem de mari de heliu poate duce la asifixiere, iar heliul lichid la temperaturi extrem de scazute poate provoca arsuri.

Heliu sau He este inodor, incolor, insipid, asemanator multor alte gaze, dar are proprietati unice. Este un gaz inert si non-toxic, fiind al doilea cel mai usor element din natura. Denumirea lui vine tot din greaca, fiind numit dupa zeul Soarelui. A fost descoperit in 1985 de catre chimisti suedezi, daca ne referim la descoperirea sa formala. La ce se foloseste? La ce se foloseste heliul? De cele mai multe ori pentru baloane, rachete sau dirijabile, avand avantajul de a fi mai usor decat aerul si de a nu inflamabil. Se foloseste pentru dedectarea scurgerile, dar si pentru a raci motoarele computer ce folosesc imagistica prin rezonanta magnetica. In plus, faptul ca este inert ajuta si la producerea zirconului, a cristalelor de siliciu si a titanului. Desi nu este un gaz toxic, inhalarea unei cantitati extrem de mari de heliu poate duce la asifixiere, iar heliul lichid la temperaturi extrem de scazute poate provoca arsuri.

Modalități de ambalare

Butelii gaze tehnice:

  • Hobby Work Cylinder
  • Industrial Cylinder

Butelii gaze tehnice:

Hobby Work Cylinder

Industrial Cylinder

Modalități de ambalare

Bundle (CY-BOX) Cylinder

  • CY-BOX –  138 m³ 
  • CY-BOX –  185 m³ 
  • CY-BOX –  250 m³

Modalități de ambalare

Bundle (CY-BOX) Cylinder

  • CY-BOX –  138 m³ 
  • CY-BOX –  185 m³ 
  • CY-BOX –  250 m³

Bundle (CY-BOX) Cylinder

CY-BOX –  138 m³ 

CY-BOX –  185 m³ 

CY-BOX –  250 m³

Modalități de ambalare

Mobile Cryo-Tank

  •  200 L – 22 BAR
  •  500 L – 22 BAR
  • 1000 L – 25 BAR

Mobile Cryo-Tank

 200 L – 22 BAR

 500 L – 22 BAR

1000 L – 25 BAR